det omätbara

I en tid präglad av neddragningar inom det allmänna höjs röster om att synen på vård och omsorg måste omformuleras. I Nils Petter Löfstedts (På Hvitfeldtska bodde vi, GFF 2023) högaktuella dokumentär synliggörs det omätbara och ofta underskattade arbetet.

Regissören Nils Petter Löfstedt vänder kameran mot en yrkeskår han själv varit en del av och försöker skildra det avgörande arbete inom omsorgen som sällan syns i arbetsplanerna och som aldrig får ligga till grund för diverse kalkyler eller tidsscheman. Det handlar om omtanke och hänsyn, det mellanmänskliga och cirkulära arbete som ständigt sker i stunden på förskola, äldreboende och inom hemtjänsten, men som inte tillskrivs sin faktiska betydelse. Det omätbara påvisar inte bara brister i samhällets syn på omsorg utan är också en initierad och djupt berörande skildring av olika arbetsplatser och en arbetarklass dominerad av kvinnor.Det omätbara – Tempo dokumentärfestival – Stockholm köp biljett här!
5 mars – Victoria 2 – 20:00
9 mars – Reflexen – 16:30

Hur har du det på jobbet? Vad är du stolt över? Vad vill du förändra och vad kan vi göra tillsammans? Berätta med oss i en unik studiecirkel! Vi börjar med att titta på Det omätbara, en ny film med omsorgsarbetare från bland annat hemtjänst, förskola och äldreboenden. 

Cirkelledare:
Kristin Linderoth (författare till Kampen om välfärdsarbetets värde)
Daniel Möller (Himlens mörkrum)

Första träffen blir det filmvisning med filmaren Nils Petter Löfstedt i Himlens mörkrum, Föreningsgatan 61. Resterande träffar på ABF, Spånehusvägen 47. Vi bjuder på fika.

Anmäl till studiecirkeln sker via denna länk.

Lars Henriksson – Det går inte att läsa sig till hur man tröstar ett barn – Göteborgsposten

Ulrika Stahre – Ai klarar mycket men inte att krama ett barn – Aftonbladet

Filmen är producerad av Stavro filmproduktion. Samproducenter är SVT, Film i Skåne och Himlens mörkrum. Filmen har fått stöd från Filminstitutet, Konstnärsnämnden och Malmö Stad.